BUDJETIN HILLOT KATEISSA

Politiikan talvilomani keskeytyi tämän aamun sähköpostiin. Kun kaupungin budjetista rullattiin kääretorttu, on sen sisään nyt kurkistettu ja todettu,että hillot ovat kadonneet. Budjetti-torttu jaetaan nyt korvapuusteina lautakunnille!

Kun meillä kasarmikaupungin johdossa on upseeriainesta, pitäisi Vekan Tapsan lähteä tarkastuskierrokselle. Epäilenpä,että osa virkamiehistä ei ole vielä punkkaansa pedannut ja toiset saattavat odottaa jakkarallaan tupatarkastuata. Taisteluasemissa taitaa olla vasta ylin johto tulikomentoja odotellen.

 Kun tilanne on  oleellisesti muuttunut,pitäisi virkapakettikin olla rullaava. Liityvien kuntien virkamiehet istutettiin organisaation eri oksille vanhan talouden vallitessa. Ensimmäisen budjettitarkastelun yhteydessä pitäisi vatuutetuille tuoda perinteinen laatikko-organisaatiokaavio. Siinä tulisi näkyä kaikki ns virkamiehet ,jotka eivät ole haalariporukkaa. Työn kuvaukset ja alaiset. Siitä hahmottuisi edes jotenkin, onko kaikki oikeilla paikoilla, vai pitäisikö painopisteitä siirtää. -Sellainen perinteinen tupailmoitus.

Jätä kommentti

css.php